Monday, 10 December 2012

Miss you~



     Hai, rasa rindu gyla nk buka blog fyra ngan blog kak nidaa. Blog depa dwa nyh, taleh bukak r. Blog orang laen boley plak. Adoi la~ Cer tengok pic atas ny. Sweet tak? Hehe. Ada bunga dengan bentuk hati, khas untuk kakak kesayangan saya la. Hahak. Kami tuntut coklat naa? Sapa suruh janji ngan kami. :p Rindu gyla kat dya. Sebulan tak jumpak, rasa macam setahun da. Hahak. Taun depan klaw aku amek SMRA, aku nk ngapai kat dya. Tapi dya kata dya nk beletiaq kat aku smpay aku nanges klaw aku salah sebut. Amboih, tak ajaq agy pown dah nk beletiaq aku da. Sakan dya~ Taun depan klaw aku sekolah pakman, mzty aku da tak sebilik ngan dya. Sedih nyaaa. Nnty sapa nk gerak dya pagi-pagi? Dya da r liat klaw nk bangun awaii. Hahak. Masa aku dok sebilik ngan dya un, penat gerak dya. Byla gerak, bukak mata pastu tdoq balek. Apaa daa~ Aku ja bangun awaii. ;) Hehe. Apa-apa pown, sayang dya sangat-sangat. Harap gyla taun depan boley jumpa dya lagy. :) Result un maken dekat. Uishh, seram nyh. Harap aku depat keputusan yg elok. InShaaAllah. -Ameen-

Tuesday, 20 November 2012

About My Dear~

As'salamualaikum? -free of Gaza-

Harini aku bosan. Huhu. Nk py melawat blog oqg, tak boleh. Jadi pa taw, aku un heran. Hmm, sabor je la. Hmm, this time i want story about my cek kak comey. Hehe. Balas balek r, sapa squh dya cerita pasay aku at blog dya. :p Naseb la aku sempat melawat blog dya sblum masalah tak boleh py melawat blog oqg terjadi. Haha, adaa paham? Bwad paham jady r. Okay, continue the story. Nama dya Nidaa Wan Daud, 16 tahun. Kiranya dya ny senior la, tapy pqangai cam kanak-kanak ribena. Haha. :p Jgn mrah.  Aku boleh rapat ngan dya start taun lepas r. Klaw tak silap aku cuti akhir taun kod. Hehe. Dya r tegur aku. Hee, klaw dya tak tegur aku, tataw la smpay byla aku nk rapat ngan dya. :) Hari first sekolah 2012, aku pikiaq segan r nk berkawan di alam realiti an. Cewah, pastu boley jady cena taw, kami maen kirim salam. Hehe. Cam pa gy~ Kirim salam syg la, rindu la. Yg tak tahan uh, kirim salam muahhh. Haha. Ingad agy tak cek kak? Klaw tak ingad, sekeh pala. :p Lepas tu, kami maen bagy-bagy makanan lak. Yg paling aku tersentuh uh, ada sekali dya bagy at aku kek coklat kod. Haha. Sedap la jugak kek uh. Syiok tayah nk abaq r. Huhu, pastu mai bulan 4, dya dah dok hostel. Sebilik ngan aku kod. Malu tayah nk abaq r. Haha. Dya pown sama. Bergadoh pown dah ngan dya. Gadoh sbb pa taw. Geram la jugak~ Tp la okay dah. Tak geram, syg agy ada r. ;) Dya uh kak kesayangan aku. Aku paling syg dya la dalam banyak kak-kak sekolah aku. Hehe. Rindu la kat dya. Nk tengok dya bagy lukisan apa at aku. Lawaa o0o. Jeng jeng jeng~



Lawa tak? Lawa an, hehe. Dya bagy petang sebelum nk PMR. Ingadkan tamaw wish kat aku. Sedeyh la jugak sbb kak-kak bilik aku dok wish at aku untuk PMR, tapy dya tak wish un. Hehe.



Yg ny paling aku sukaa, sbb ada nama gabungan kami dwa. Haha. Meqela aiyh. Apa-apa pown, love u tripple much cek kak comey. Moga hubungan kita tak akan putus sampay bila-bila. -Ameen-

Wednesday, 14 November 2012

Sakit Hati!!!!!!!

As'salamualaikum?

Disebabkan harini aku rajin sikit dan rasa sakit hati teramat, so aku update lah blog nyh even now aku ny qasa mcm nk teqiak. Wey bangang~ hg taw ark slama ny aku cukop sabaq dengan hg kod. Hg bwad apa dengan dya, aku diamm ja. Hg taw an aku syg dya. Tp napa hg suka menyakitkan hati aku haa? Tak ckup agy ka apa yg hg bwad at aku selama ny wey. Aku sedih kod taw hg bwad ceny at aku. Tp aku sedih aku tak tunjuk kat hg. Sbb aku syg hg. Hg kwan aku. Tp byla hg bwad ceny at aku boley lagy ka hg ny aku panggey kwan? Layak ka hg jadi kwan baek aku? Pqangai lebih pada hawaq. Oqg yg aku percaya bulat2 tikam belakang aku. Hg, wlaupown hg yg salah at aku tp ada hg mai minx maaf at aku? Ada dakk? Aku ja yg py minx maaf kat hg. Ny salah sapa wey? Aku kaa hg? Aku tataw r hidop agy manusia ceny dlam muka bumi nyh. Ingadkan habeh mampoih da~ Kwan baek la konon aku ny bagy hg. Bila aku susah, sedih ada ark hg kesah ttg aku? Tadak an, byla hg sedih, susah, aku ja terhegeh2 py kat hg, pujok hg. Ingad dluw2 hg suka kata at aku ' Hg jadi kwan baek aku naa? ', tp laa? Hg pikiaq niri r wey. Aku nk on9 dengan aman pown tak leh sbb hg. Aku taw aku ny EGO, hg yg kata an? Hahaha. Sapa yg EGO la ny wey? Dluw kemain klaw aku mqah hg ckid smpay teqiak2 nk aku maafkan hg. Skang, ada hg teqiak sbb hg sakitkan hati aku? Klaw niat hg kwan ngan aku nk sakitkan hati aku, hg dh berjaya wey. Congrat~ Untung aku kenai hg kan. Arhhh~ aku tak sukaa hg!! Aku benci hg!! Tolong r jgn sakitkan hati aku lagy. Aku tataw r aku ny hg anggap apa an. Hmm, hg taw ark? Aku ny gagah py tegoq hg, tgk2 hg balas ceny noh at aku. Klaw kita kwan balik pown, ntahh r. Aku rasa mungkin aku layan hg mcm layan kwan biasa. Aku tak reti r nk kwan ngan org yg suka sakitkan hati aku. Lagypown, aku un malas nk mengadap muka hg. Bwad aku bertambah sakit hati jaa, hg tak qasa takpa r. Aku nk bukak buku baru, nk pyndah kolah baru. Klaw naseb aku baek, aku pyndah. Klaw naseb aku tak baek, trpaksa r dok sekolah skali ngan hg. Hahaha. ntah r kwan. Skrang ny, aku malas nk anggap sapa2 pown sbg kwan baek aku. Bwad aku sakit hati jaa, lama2 boleh gyla aku sbb pikiaq masalah nyh. Hilang soqang kwan cam hg pown, aku boley hidup lagy aiyh. And now, aku serik dh nk sayang oqg. Hmm. :'(

Monday, 12 November 2012

Rinduku Kepadamu..

As'salamualaikum?

Alahai~~ bosannya. Rasa rindu dekat deq wa plak. Haha. Wey, bila hg nk balik Kulim hah? Tadak hg, aku tataw nk buad apa taw ark? Klaw ada hg, boley kita kongsi cerita. Hehe. Dgn deq man. Cam pa gy~ Hari2 gadoh ngan dya. Tak leh tengok aku senang lansung, tobat dya mai kacaw. Hg taw ark deq wa? Aku suruh dya  dok asrama taun depan. Haha. Da nk masok form 1 da pown, nk dok ngan mak ngan ayah gy. Tak adil la kan? Yg kita dwa nyh, da r kena dok asrama, kolah jauh lak uh. Brrr~ Hg balik nnty, kita bwad mogok habes-habesan kat mak ngan ayah. Haha. Biaq padan muka dya. Hee. Sat ja, adeq2 aku semua kolah menengah dh. Yg kak dya pqasan muda agy. Haha. Balik la cepat2 deq wa. Aku ngah sedih ny. Tak taw nk luah kat sapa. :'( Hg ja dapat paham aku. Hmm. Aku demam taw ark ny? Bkan nk tarek simpati hg, aku just nk abaq ja. :p Da r hg uh jarang on9 fb. Adoyai~ Tak berbaloi aku buad fb kat hg. Haha. Mak kata aku ny demam rindu. Aik? Rindu at sapa aku tataw la. Hehe. Hmmm. Arhh, rasa rindu la dekat mkcik mimi ngan mkcik aini. Haha. :p Da r ampa nk pindah taun depan. Ceyh, ckap kat oqg, aku pown sama r. Just tak pasti ja lagy. Teringat pagi2 klaw nk py sekolah, ampa dwa r paling liat nk bangun. Asyik2 aku ja gerak ampa. Haha. Cek kak comey un dua kali limaa, aku gerak tdoq balek. Ngek btoy~ Haha. :p Aku ja bangun awai mcm syirah and umai. :p Ayat balaghah~ Tp awai ckit pada ampa bangun an? Haha. Rindu tahap gaban ny. Ampa pown sama, bkan nk on9 fb un. Klaw on9 pown jarang2. Hampeh btoy~ Sedih nyaa. Rindu dekat hidung mancung mimi, haha. Rindu dekat partner katil aku, aini. Ngeh3. Hmm, umai, syirah, aku rindu gak la. Hehe. Rindu3. Semua aku rindu. Sob3. Dkat aten, lagy laa aku rindu. Tudia la hg, nk caqi pasay pown nk dkat akhir taun. Hg taw an aku cena? Hati batu ckit, bkan senang aku nk maafkan hg cepat2. Hehe. Tapy la, aku maafkan hg dah kay? Hmm, klaw aku pindah taun dpan un, hg takkan aku lupa syg. Hg kwan aku, wlaupon hg byk buad aku sakit hati, aku ttp syg hg. Huhu. :)



Muhammad Aiman Najmi Bin Nasri, 12 tahun. My hero in family. Dya satu-satunya anak lelaki. Tak la hensem sangat~ Hahaha. Jgn marah. :p



Nur Athirah Najwa Bt Nasri, ny anak kedua. Haha, kena akui gak, bdak ny comey la jgak. Well, adeq sapa an? Deq wa, hg jgn syiok ngad, mntang2 la aku puji hg. Hehe. :)



Yg ny la partner katil aku, haha. Segak kan3? Nama glamour dya Aini Diha. Rindu gyla nk gadoh ngan dya pagi2. Jadi qeja la kami dwa. Da r kalau bersiap lambat kalo nk py sekolah. Aku jgak r kena tunggu dya. :p



Yg kanan uh mimi, yg kiri uh zaty. Hehe. Rindunyaa nk bwad qeja jahat ngan ampa. Bwak henset, pastu bila bwad sportcheck pakat lari tak ckup tanah. Haha. Naseb henset aku terselamat. Tue un sbb Yan yg tolong aku. Haha, thanx you Yan~ Miz u too. <3

Friday, 9 November 2012

Cuti sekolah suda tibaa~~

As'salamualaikum?

Oy3~ apa khabaq? Huhu. Da cuti sekolah dh. Sat ja an, nak naek form 4 da un. Tua plak rasaa. --' Haha. Apa2 un, aku tataw nk amek SMRA ka dak? Klaw tamaw ambik SMRA, kena pindah sekolah la jwabnya. :'( Huaa, sedihhh. Sepupu aku tak bagy pindah. Dya kata senang ja SMRA nyh. Untung la dya dapat jayyid jiddan. Uishh, aku ny nk mengapai pown payah. Aiyoo. Ayah aku okay ja kod klaw aku nk pindah. Cuma mak aku r, masalah btoy r. Semuanya terletak at mak aku la, klaw dya bagy. Alhamdulilah la. Klaw dya tak bagy. Alhamdulilah jgak r. Ngeh3. Sbenaqnya aku un syg nk tinggai sekolah uh. Huhu. Tengok r cena bila dapat result nnty. Huh~ Abaikan ja r. Ny.. nk ceqita pasay kwan aku ny. Hoho. Aku gadoh ngan dya kod. --' tudia la, sapa suquh caqi pasay ngad, kn dah kena. Da taw aku ny jenis jeles, yg dya meqegeh dgn abg angkat aku watpa? Padan mukaa~~ :p Hahaha. Tapy takpa, aku ny bukan jenis suka gadoh ngad. Aku da minx maaf dh at dya. Klaw nk tunggu dya minx maaf at aku, alamatnya smpay berjanggut la aku. Huishh, da salah at aku tamaw minx maaf lak. Ada gak manusia jenih centu noh. Apa-apa un, hope aku ngan dya still kwan mcm dluw2. Takmaw la aku tak kwan ngan dya, semata-mata sbb sorang laki an. Bwad malu kaum ja kalau centu. Hmm. ;)

Tuesday, 16 October 2012

Bekas Calon PMR :D

As'salamualaikum?

Oy3, aku happy coz da merdeka dah. Lega hati aku. Rasa bebas la jugak, klaw tidak time nyh kena baca buku. ( baca buku sangad ) Hehe. Acena lagu blog aku? Syiok ark? Aku suka lagu ny sbb lagu nyh buad aku teringat kat seseorang. Haha, gatai ngad eh. Tak kesah la ampa kata lagu ny tak syiok, sbb bagy aku lagu nyh mang ada makna tersendiri. Hanya aku dan dya yg taw. ;) Aku nk berterima kasih dkat org-org yg wish dkat aku sempena ulang tahun PMR 2012. Especially my bro and my cek kak comey, thank you. I wish you all luck too in SMRA. Bagy dapat Mumtaz. Huhu. Pengalaman ketika PMR byk owh. Nk nangez pown ada sbb tak dan nk jwab. Haha. Time Math ar, tak sempat nk buad sbb masa dh tamat. Guru pengawas tue plak suruh aku hentam ja. Hampehh =.= Bagy jawapan kad aku takpa gakz. Sejuk tangan aku lpaz tue. Tapy takpa, abaikan, Apa yg berlalu dah berlaku, jadi kita kena ready untuk hadapi slpaz apa yang berlaku. (apa yg aku taip nyh?) Haha. Buad2 paham jady ar. Moga-moga aku dapat keputusan yg elok even cukup2 makan. Aku akan terima seadanya. :') To adeq-adeq 1998 yg nk ambek PMR taun dpan, buad yg terbaek. Hmm, okay ah. Nk on9 fb lak. Haha. Daa~

Wednesday, 15 August 2012

Raya sudah tiba~

As'salamualaikum and Selamat Hari Raya!


Hehe, aku tau raya tak sampai lagi. Saja excited ucap awal-awal. Wey, minta maaf banyak-banyak tau kat hampa semua. Mana tau aku ni pernah buat hampa sakit hati ka, terasa ka, nah? Hmm, sat ja an dah nak raya. PMR pun dah dekat. Takot baq hang! Penilaian kali ni pun aku dapat cukup-cukup makan ja. Aduhai, takot kay takot. Raya ni aku raya dekat Pendang, rumah tok aku. Huhu. Hampa cena? Hope hampa syiok la noh sambut raya kali ni. Nak duit raya? Haha. Macam budak-budak aku ni. Tahun ni dapat kad raya from someone special. Hehe. Nak tau sapa? Teka la sendiri noh. Ada muzik kot kad raya uh. Terharu baq hang. Ingatkan dia lupa kat aku dah. Alhamdulilah, dia ingat lagi kat aku. Sayang dia. Okay la, selamat bergembira semua especially kawan-kawan kesayangan aku. Cek kak comey, selamat hari raya juga. :) K, Babai. <3

Sunday, 22 July 2012

Hostel, i coming.

As'salamualaikum? 

Jom wey jom. Hahaha. Nak pi mana? Balik hostel la wey. Jenuh ar, takkan nak ponteng sekolah sampai seminggu. Nak mampus kena penampar dengan warden asrama. Tapi rasa berat lak kaki aku nak melangkah pi hostel. Nanti tak boleh dah berbuka puasa dengan keluarga tercinta. Sedih, sedih, sedih. Untung la depa yang berulang uh. Hari-hari boleh berbuka dengan family masing-masing. Syiok nyaa. Hmm, tapi takpa, aku boleh berbuka dengan kawan-kawan tercinta aku. :) Lepas tu, boleh sembahyang terawih sama-sama. Aiwah, hehe, insya'allah la. Bukan boleh ngad, aku ni pemalas. Boleh study sama-sama coz periksa percubaan minggu depan. Aduhai, bila nak PMR tau? Tak larat da nak mengadap buku. Ceh, cakap macam PMR boleh dapat semua A uh. Sudah, merepek aku ni. Tadak apa dah kot wey nak update. Nak kemas baju nak balik hostel pulak . Hehe, aku harap ampa semua dapat berpuasa penuh and jangan lupa sembahyang terawih eh? Jaga hati and jaga perangai di bulan puasa ni. Jangan lupa niat tau. Hehe. Okay, babai. <3


# Untuk peringatan ja ni, hehe. Moga-moga kita tidak tergolong dalam golongan ini. Aminn Ya Rabbal Alamin. #

Friday, 6 July 2012

Oh My Friend :'(

As'salamualaikum? 

Hai semua? Lama an aku tak update blog. Hmm, aku harap ampa semua dalam keadaan happy and ceria sentiasa. Tak macam aku, selalu sedih. Aku bukan apa, aku just rindu kawan lama aku. Harap sangat aku ngan dia boleh rapat macam dulu-dulu. Tapi aku taw, benda tu mungkin takkan berlaku an? Dia memang baik, pandai. Even dia tua setahun dari aku, dia layan aku macam dia layan kawan dia yang lain. Kami start berkawan cuti sekolah akhir tahun lepas. Kawan dalam fb ja. Dia kawan baik abang angkat aku. Hmm, maybe. Lepas tue, kami mula berkawan dalam alam realiti. Memang best kawan ngan dia. Aku rasa kehidupan aku makin ceria disebabkan dia. Dia berulang, so aku jadi macam tak sabar nak pergi sekolah esok. Aku sedar, aku mula sayangkan dia. Kadang-kadang aku pernah jugak terfikir, macam mana kalau tiba suatu hari nanti aku ngan dia dah tak rapat. Boleh ka aku hadapi dugaan tu? And now, ya, aku tak boleh hadapi dugaan tu, aku tak kuat. Bulan 4, aku tak ingat berapa tarikh dia, tapi yang pasti bulan 4. Sejak dia dapat asrama and sebilik dengan aku. Ya, sebilik dengan aku weyy. Mesti ampa pelik an? Dah duduk sebilik, asal tak berkawan pulak. Mesti lagi seronok an. Tapi, aku ngan dia tak bersembang, kalau waktu dia berulang dulu, kena tunggu aku balik rumah baru boleh chat ngan dia. Kami malu nak sembang di alam realiti. Pelik an? Tapi bagi aku tak pelik, bagi aku yang tu sweet. Hmm, tak tau la bagi dia apa. Kami selalu bertukar makanan, hahaha :'), seronok sangat. Dia atlet bola tampar, dia selalu kena berlatih petang-petang time lepas sekolah. Aku suka usyar dia main. Best sangat. Memang tak dak kerja aku an? Terserah ampa la, tapi yang pasti aku suka tengok dia. Tapi sejak dia kena ngan warden asrama diatas sebab difitnah aku ngan dia berangkat. Dia mula jauh dari aku. Sakit hati wey, dia bagitau kawan aku 'kata dekat kawan hang tu, jangan tulis surat dekat aku lagi'. Masa bila aku tulis surat kat hang wey? Sejak hang dok asrama aku tak pernah terfikir lansung nak tulis surat dekat hang tau tak? Sejak tu, aku mula jauhkan diri pada dia. Kalau terserempak pun, aku lansung tak tengok muka dia. Dalam bilik lagi la, terseksa jiwa aku ni. And one day, aku masuk tandas, dia ada. Takpa, aku buat tak tau ja. Tiba-tiba, dia pegang aku and tanya 'ampa marah kami lagi ka?'. Aku terkejut terus jawab 'tak aih' and terus masuk dalam bilik tandas. Aku cerita dekat kawan aku, patut ka aku maafkan dia? Sayang memang sayang, marah memang marah. Kawan aku kata aku kena maafkan dia. So, aku maafkan dia. Aku jumpa dia, aku senyum. Memang tu satu perubahan yang baik bukan? Tapi, bagi aku perubahan itu lansung tak menggembirakan hati aku. Aku nak dia yang dulu! Andai aku dapat undur masa balik, aku tak mau dia duduk asrama. Aku lebih suka dia berulang. Aku rindu diri hang yang dulu. Aku pernah nangis disebabkan aku fikir pasal hang. Aku tak tau macam mana hang boleh jadi insan yang teristimewa dalam hidup aku ni. Teringin nak dengar hang panggil aku 'cek adek manis' lagi. Hmmm. Sedihnya Ya Allah. Tabahkan hati hamba-Mu ini. Rapatkan la hubungan aku dengan dia balik Ya Allah. Ameen.



Dia yang tulis nama aku. Lawa kan? Ni pun kawan aku yang send gambar ni, terharunya aku :'). Ni la satu-satunya kenangan aku ngan dia. Aku takkan delete pic ni sampai bila-bila. Aku sayang hang sangat kawan.  <3

Wednesday, 11 April 2012

My Sygss, Love u all.

As'salamualaikum?

Huhu, sebenaqnya aku ny da ngantok. Tp dsebabkan aku da janji nk boh gmbaq kwan-2 aku dlam blog ny so aku tahankan mata jugak buad semua ny demi hampa. Haha, see? Betapa baeknyaa aku. Terharu tak? Hahaha. Aku buad ny jugak dsbabkan aku sayang hampa jugak lha der. Muaaahhh <3

  
Ny kwan baek aku dari form 1. Nma dya Fatin Nadia. Even aku slalu gadoh ngan dya, tp didlm hati aku ny aku syg gylaa-2 dkat hang taw dak? Hee, ( terlebeyh jujur pulak ) Love u sygss <3


 
 Ny lak budak kedah. Haha ;p , nma dya ny Aini Diha. Minah ny pown boley dikategorikan sebagai kwan baek aku gak lha. Hehe, Aini rileks okey? Aku taw mesty hang terharu an. Syg hang jugak <3


   
Minah ny lak nma dya Nina Tehah. Penang marii. ;p Tp sesat mai kedah. Hahaha. Ny kwan aku dari form 1 gak. Llia syg Nina taw. Hihi <3


   
And this my grandaughter, Fyra Ify. Hihi . Segak tak cucu aku? Opkos ar segak, ikot grandma dya lha. MIss u dear~ 


 
  
And this, kwan comey aku ny yg pakai tudung cream uh nma dya Rabiatul. Yg pakai tudung biru plak Faizatul. Haha, yupz, dua-2 org ada Atul. Hihi, aku syg ampa jugakz lor. <3




AND THE LASTLY PICTURE 
 jeng, jeng, jeng... ( suspen tak? ) 




                                                                                                                                                                    
  
Niidiaaa, ny lha nidaa cik kak comey ku syg, huhu. # abes tadak qeja ar ny # Dya yg pakai tudung hitam okey? Comey tak? Hehe. Yg pakai tudung cream uh, nma dya Kak Ieka. Hhmm, nidaa, kamu law da prob agy, gtaw lha cek nah. Skurang-2 nyaa hilang lha ckit stres pasai prob uh. Cek sedia mendengaq. Hehe. K, miss u too dear <3

      
Sebenaqnyaa ada banyak lagy aku nk boh, tp aku da ngantok and aku da tak larat nk taip. Huhukz, so sorry okey? To Dania, Farah, Afiqah, Pikah Sukri, Syazana and Hanis Ben10. Haha. So sorry dear, aku penat daa. Nnty bila-2 aku bubuh gambaq ampa plak okey? Tue puns kalo aku qajen ar. Kk, ngantok da  Gud nite and sweet dream frenz. Mimpikan aku taw <3 ( Bangun lewat gak aku esok, huhu )