Saturday, 28 December 2013

2014 mu tunggu aku datang

Hye uollss~ Ny post terakhir aku untuk blog ny bagy taun 2013.
Lpaz ny tataw nk update byla lak. 
Klaw aku tak update da uh itu bermakna aku sangat busy study. -_-
Hehe. Btw aku sebenarnya bkan ready lagy untuk skolah weyy.
Malaih3, lagypun taun dpan tadak kak nidaa uh~
Tak syiok r, tapi hidup mesti diteruskann.
Haha, kak nidaa syiok r tue, dya abeh skolah daa.
Tak sabaq nk kawen da kod. Hak hak. :p :p
Apapon jgn lupa kami taw. Contact r~
No phone kami jgn dok bwad pekasam. Hihihi.
Hee~ Taun dpan 17 tahun da.
OMG! Tua kan? Kan? Haha. :D
Nak amek SPM lak uh. Rasa cam tak caya jer. 
Kih kih kih, wish me luck for SPM.
Tamo online fb dah. xD
Haha, hmm. Hope taun dpan taun yg bagus bagy aku.
Ok, sekarang kena maju ke hadapan.
Buka buku 2014 tutup buku 2013~
Wishing that 2014 will be better than 2014 :')


Tuesday, 24 December 2013

About my bestfriend~

Rindu serindunyaaa dkat kawan kawan aku. :*
Aini Diha, Qaseh NieNa, Alia Kimiey Yoseob. ( nama fb ny )
Depa la kawan aku sampai bila-bila~
Banyak kenangan der ngan depa ny, sweet ka sour ka suma ada.
Hahaha, tamaw sembang banyak, jom berkenalan dgn depa suma ny. ^_^
Moga hubungan kita sampai ke JANNAH~
*lagu blog da tukaq sbb ada budak pulun tue tak suka lagu PSY, haha. :p*

Segak kan? Comei kan? Inilah Aini Diha. Sahabat dunia akhirat~
Ny bestie aku yg paling best la. Haha, sayang hg. <3


Qaseh NieNa, mcm comei je. Mcm cantek je. 
Suka melawak kasaq but I loike it. Hehe, :*


The last one, my Alia Kimiey Yoseob. Banyak bagy kata semangat at aku.
Love u dear~


Wednesday, 18 December 2013

Meqapu timee O___o

Haii uollss, haha. Kali ny nak cerita pasay boyfie aku.
Muahehehe, boyfie la sangat. *gatai*
Dya handsome woo~ Peminat ramai baq hg. -_-
Tp aku tak kesah sbb dya akan setia dgn aku. Katanya la~
Hahaha. Mcm pa gy. 
Aku un akan tetap sayang dya. ^^
Dya da janji nnty umo 25 tahun dya nk masok minang aku.
Bwahaha~ Aku okay ja ah.
Takat ny ja kod, bubye <3
Dengan ini aku memperkenalkan my boyfie. :D
*cerita ini hanya rekaan semata-mata*
*bosan tataw nk update apa*

Azzam dari kumpulan The BeeSings. Ny artis la. Bwahaha~

Saturday, 14 December 2013

My Supersister ;)

Haiii semuaa~ Haha, jyeaaaah.Akhirnya aku ada idea suda nk cerita apa.
Tadi on9 fb an, pastu nampak ada org post pic kek coklat.
Hehe, kali nk story pasai org yg suka bagy at aku kek coklat la.
Tak la bagy hari-hari, tapi dya bagy at aku kadang-kadang ja.
Manis oOo kek uh, mcm oqang yg bagy tue ah. :D
Taun dpan tak jumpa da. Aku suruh amek STAM.
Dya tamaw. Alasan dya, nk ambek at skolah laen. Ketegaq btoy~
Huu, nk bwad acaner lagy. Da oqang tak sudi. Redha ja la.
Haha, aku teringat gy time aku laqi balek awai rumah aritu.
Aku ajak dya jumpa. Jumpa untuk kali terakhir. Hehe.
Sembang punya sembang, family aku mai.
Aku un ajak dya jumpa mak aku. ^^
Time tue mang aku sedey da, dok tahan ja depan dya.
Tengok-tengok mak aku py pelok dya depan aku.
Ayaq mata ny mang turun tanpa dipaksa ah.
Hahaha, tobat malu time tue.
Ada ka menangis depan pondok pengawal?
Cik gat un tengok aku pelik ja. 
Sabor ja laa~ Btw, she's my sister abadan abada. :*
Tapa ah, dya tak amek STAM un.
Hubungan kami takkan terpisah~
Biar jauh dimata, tetapi dekat dihati right? Haha.
ILYSM <3

Curi gambaq satu ya kak Nidaa, haha. :p

Thursday, 12 December 2013

Err


Hello blog! Hee. Lamanya aku tak bukak, rindu pulak.
Sekarang cuti sekolah akhir tahun der, tak pi melancong mana pown.
Dok rumah ja, my grandpa and my grandma mai rumah. ^^
Takkan nak tinggai tetamu plak an? Huhu.
Act, tataw nak tulis apa ny. Tataw nk cerita apa.
Tapa ah, nnty aku story len naa~
Bubye blog :* 

Sunday, 26 May 2013

AiniDihaaa ^^

This time I want to story about my bestfriend. ^^ 
Nurulaini Madihah atau nma glamour, Aini Diha. :p 
Haha, glamour la sangat. Rindu dya gylaaaa.
Sejak dya pindah taun ny, aku rasa kosong sangat hidup aku. 
Seyez wey, rasa mcm dok sorang-sorang ja. :(
Klaw dya ada mzty tak habes-habes dok bwad lawak bodo dya uh. 
Hmm, walaupun dya uh nakai nk mampoih, bagy aku dya sangat baek.
Mmg la dluw aku ngaku aku penah gadoh kod ngan dya.
Mmg mcm musuh r, tapi tak sangka kami start kwan sejak kami sebilik.
Hehe, aku selalu gerak dya bangun tiap-tiap pagi.
Klaw tadak aku, dya py sekolah tak mandi la jwabnya.
Waktu f3, masa dpt taw sebilik ngan dya. 
Perh, mang r aku risau kod. Da r nk duduk kat bilik tue setahun kod.
Takkan dlm setahun tue, tak bertegur sapa ngan dya.
And aku memutuskan utk merapatkan kembali ukhuwah kami. :)
Masa berganti masa, hari berganti hari, bulan berganti bulan.
We become good friend. Alhamdulilah~

 Lama tak jumpa, sekali tengok mcm mak org da. Haha.

And I want u to know, even if we are far apart. But our friendship will never separate until heaven. 
Don't ever forget me. When we grow up, I promise we will be friends again like before. 
I swear to u. <3


Friday, 24 May 2013

- My Brother -


Kali ny aku nak story pasay abg kesayangan aku. Hehe.
First kenai aku form 1 time uh, dya lak form 2.
Kami kenai un dalam fb masa cuti akhir taun. Kawan punya kawan.
Tak sangka py smpay berangkat lak. Huhu.
Aku pikiaq time uh dya sekolah laen, tue yg berani berangkat uh.
Tengok-tengok, amekaw sekolah skali.
Mmg time uh gabra gylaa ah, rasa ketaq semua ada.
Klaw pikiaq balik, seyez lawak. ^^
Tak sangka smpay la kami still lagy. Alhamdulilah la.
Merasa gak aku ada abg. Walau hakikatnya aku anak sulung.
Dya sporting, ketegaq, buaih, nakai semua serah kat dya. :p
Tp bagy aku seyezly dya, abg paling terbaik bagy aku.
Kami slalu kongsi masalah, bagy nasihat.
Hadiah aku da bagy gak, keychain dgn frame kod.
Yg geqamnya, keychain aku uh dya bagy hilang.
Geqam gylaaa~~ Rasa cam nk sekeh ja.
Nk bwad cena, mmg keychain uh takkan jumpa. Aku redha. 
Dluw-dluw an, aku pantang kod klaw dpt taw kwan-kwan aku chat ngan dya.
Haha, tobat aku jeles teruk. Ha la, mna boley kacau oqg yg aku syg. 
Rasa mcm nk bagy penendang ja kat depa uh.
Skang ny, aku okayy da. Tadak da jeles teruk. Jeles ckid jaa. Hee~
Sudah 2 tahun lebey da, dya hadir dlm hidup aku. :D
Hope smpay kami besaq nnty, hubungan kami takkan terpisah.
InshaaAllah klaw Allah mengizinkan. ^_6 <
Sayang abg~~~



Saturday, 4 May 2013

I also miss you :'(

Jangan cakap camtu wey. :C
Sumpah tak terniat pown nak bagy hg teqasa ngan aku.
Tak pernah terniat pown nak sakitkan hati hg.
Minta maaf klaw aku sakitkan hati hg.
Bukan aku nk elak diri dari hg, aku terpaksa weyy.
Seyez terpaksa, klaw aku tengok muka hg.
Aku jady sedey, aku teringat balik kenangan kyta taun lpaz.
Dari aku jumpa hg, rasanya lebey baik aku mengelak.
Sbb nnty hati aku pown tak la sakit. Kan?
Aku kesah sangat-sangat pasay diri hg wey.
Mmg la cara aku, bwad dono ja.
Tapi, hakikat mmg aku kesah sangat.
Hmm, taun ny hg sibuk.
Aku cuba paham. Tapi taley wey.
Rasa sedey pelik ja. Yg hg kata aku marah hg dluw.
Mmg marah pown, tapy takat mna sangat la aku nk marah hg.
Tara nk lupa hg pown payah. 
Ny nk marah. Mang lagy payah r.
Sorry for all~ I will never hurt you again.

Forever love you too. :') 

     

Friday, 3 May 2013

Tut tut tut ~~

Hehe, hari ni bezday my lovely mom. 
03/05/2013, 
Happy birthday to you, i love you so much <3
Ari tu an, kami py gunung jerai kod.
First time aku py sana, jalan kaki lak uh.
Penat tayah abaq r, rasa mcm nk tercabut kaki.
Tapii aku berbangga ngan kaki aku coz dari bawah smpay atas jalan kaki,
dari atas smpay bawah un jalan kaki.
Hehe, bkn mcm depa yg naek kereta oqg. :p
Hmm, nnty hari selasa minggu depan exam weyy,
Kena mengapay -,-
Hoho, rindu dkat Aini and Aten,
Hope depa un rindu aku,
Hehe, tak malu suruh org rindu. ^o^


Miss both of you damn much. mwahhh :*




Thursday, 21 March 2013

Holidayyyyy.



Aucakk, hehe. Comey tak comey tak baby nyh? Hehe.
Haii semua. *lambai tangan smbil bwad flying kiss*
Seperti yg diketahui ramai, horey horey, cuti sekolah suda tiba.
Tapiii, :( aku ada qeja skolah.
 Tak suka tak suka, tapi cekgu bagy gak.
Apakan daya, kena bwad jugak la.  
Baqu nk bergoyang kaki dok relaks kat rumah.
Hoho. nevermind~ kita lupakan pasay cerita ny. :p
Haa, result SPM kuaq dah an, my cousin dpat 6A ja yg paling tinggi un.
Pa pown, mabruk ya ukhti.
Cewah~ cakap arab lak. Taleh blah btoy. >< 
Wey wey, cuti ny ampa tak pi mana-mana kaa? Klaw aku?
Aku melancong dlm rumah ja la. Hehe. 
 Hmm, cuti seminggu ny tobat aiyh rasa cam tak cuti.
 kerja skolah + mengapai + kemas rumah + memasak = T^T
Haha, yg 'memasak' uh, jgn dok caya ngad.
Sajaa bwad terokk. Mukaa ny -----> O.o yg nk masak.
Kirim salam laa, Ngeh ngeh ngeh. Bajet lebeyh~
Kk, that all for today, segala salah silap harap dpt dimaafkan.
Babai and Happy Holiday. :D

Friday, 22 February 2013

Sedih Baq Hang~~



My mood now is sad. :'(
Sedih wey sapa tak sedih klaw oqg yg kita syg bwad bodo ngan kita.
Qasa cam nk qeyau ja, tp mmg da qeyau pown.
Entah taun ny kami tak rapat.
Mungkin dya da ta suka aku? Mungkin dya da muak ngan aku?
Kan? Aku ja yg terhegeh-hegeh syg dya.
Tp dya? Entah la, bertepuk sebelah tangan ja kod aku ny.
Aku tak minta banyak pown wey, minta ckid ja.
Hargai aku sementara aku masih syg kat hg. Klaw da aku tak syg, payah aku nk syg hg balik.
Aku taw aku terlalu mengharap kat hg. Klaw hg rasa aku ny menyusahkan hg,
jujur ngan aku and aku takkan kacau hg lagy.
Sebelum ny aku tak penah syg oqg kecuali hg, aku nk hg taw hg mmg istimewa bagy aku.
Aku bagy hg? Wallahualam, hanya Allah ja yg tahu isi hati hg.
Mmg aku tak layak utk hg syg. Tp tolong hormat perasaan aku.
Mcm mana aku syg hg, tolong syg aku balik.
Klaw hg tak mampu syg aku, aku faham dan aku terima.
Yg hg perlu bwad just jujur ngan aku.
Aku tamaw perasaan aku terluka disebabkan penipuan hg.
Aku mmg lemah dari segi perasaan. Aku senang qeyau klaw berkaitan dengan org yg aku syg.
Klaw boley aku tamaw aku ny ada perasaan.
Hmm, dari luaran hg mmg nampak mcm hg syg aku.
Tp dalaman hg? Entah ikhas atau tak.
Just luahan semata-mata. 
La Tahzan, Allah selalu bersama aku. :'( </3

Friday, 8 February 2013

About my bestfriends and my sweetheart.


     Based on the title above, tak lari dari cerita my bestfriends. It's about a both of my friend, aini and fatin. Really miss them. Seyez aku sayang depa dwa nyh. K, kita mulakan tentang aini dluw. Dluw form 2 penah gadoh terok ngan dya tapy tak sangka naik form 3 kami sebilik and mula berkawan baik.



     Ny lah aini, yg pakai tudung biru. Full name dya seperti yg tertera dlam IC ialah Nurulaini Madihah Bt Mohd Nasir. Dya seorang yg sporting, nakai, jahat, sosial. Haha, Aku puji kaa aku kutuk tue? Tp tue mang perangai dya. Btw, dya mang baek. Klaw sapa yg tak kenai dya mang ingat dya ny teruk. Actually, dya seorang kwan yg baek. I love her very much <3 Susah senang kami bersama. Aku tak kesah der klaw depa tak suka kwan ngan dya. Aku ttp suka dya. Taun lpaz, kami dwa selalu bersama-sama. Tak kira r, nk py tandas ka, nk py kantin ka, mmg kami berdwa ah. Tapi la, dya da pindah skolah. Sedeyh nyaa. >.< Dya ny jenis suka tdoq awai tp bangun lambat. Apa daa~ Asyik aku jaa dok gerak dya pagi-pagi. Hehe. Klaw aku tadak, tak mndy la dya jawabnya. Hahak. Hopefully happy to be there and don't forget me.



      Next, her name is Nor Fatin Nadia Bt Ahmad Fisol. My bestfriend since aku form 1. Mmg sehati sejiwa ah. Tp kadang-kadang gaduh gak. Gaduh sbb pa tayah abaq r. Zaman jahiliyah gy time tue. Hehek. Dya ny suka bagy macam-macam kat aku. Ada time dya belanja aku, and she give me jam merah sempena persahabatan kami. Aku pown bagy gak kat dya naa. Hehe. Tady baru jewp dya tifon aku. Wohh, rindu gylaa kod. Dya kata nk mai hari selasa ny. Klaw tak mai katok pala. Haha. Aku ckap supa keling gy. Sat bi sat malay. Hahak. I love you so much fatin. Nnty aku py umah hg raya ny. K, wait for me. 


     This time about my sweetheart a.k.a cek kak comey aku la. Hehe. Tadak gmbaq r, segan nk letak. Just want to say, aku syg dya gila-gila. Hope dya syg aku jugak. Haha. tak malu suruh org syg. -,- Huhu. Taun depan dya tadak da, sedeyh nyaa. Ny taun last kod, moga dya tak lupakan aku byla dya tadak nnty. And aku pown takkan lupakan dya. Byla besaq nnty, aku berharap dpat jumpa dya lagy. Ameen. Good luck in SPM sis. May Allah bless u.

    Just yg ny jewp. Okay, babai. Ukhuwah never die. Love them very much. <3