Tuesday, 20 November 2012

About My Dear~

As'salamualaikum? -free of Gaza-

Harini aku bosan. Huhu. Nk py melawat blog oqg, tak boleh. Jadi pa taw, aku un heran. Hmm, sabor je la. Hmm, this time i want story about my cek kak comey. Hehe. Balas balek r, sapa squh dya cerita pasay aku at blog dya. :p Naseb la aku sempat melawat blog dya sblum masalah tak boleh py melawat blog oqg terjadi. Haha, adaa paham? Bwad paham jady r. Okay, continue the story. Nama dya Nidaa Wan Daud, 16 tahun. Kiranya dya ny senior la, tapy pqangai cam kanak-kanak ribena. Haha. :p Jgn mrah.  Aku boleh rapat ngan dya start taun lepas r. Klaw tak silap aku cuti akhir taun kod. Hehe. Dya r tegur aku. Hee, klaw dya tak tegur aku, tataw la smpay byla aku nk rapat ngan dya. :) Hari first sekolah 2012, aku pikiaq segan r nk berkawan di alam realiti an. Cewah, pastu boley jady cena taw, kami maen kirim salam. Hehe. Cam pa gy~ Kirim salam syg la, rindu la. Yg tak tahan uh, kirim salam muahhh. Haha. Ingad agy tak cek kak? Klaw tak ingad, sekeh pala. :p Lepas tu, kami maen bagy-bagy makanan lak. Yg paling aku tersentuh uh, ada sekali dya bagy at aku kek coklat kod. Haha. Sedap la jugak kek uh. Syiok tayah nk abaq r. Huhu, pastu mai bulan 4, dya dah dok hostel. Sebilik ngan aku kod. Malu tayah nk abaq r. Haha. Dya pown sama. Bergadoh pown dah ngan dya. Gadoh sbb pa taw. Geram la jugak~ Tp la okay dah. Tak geram, syg agy ada r. ;) Dya uh kak kesayangan aku. Aku paling syg dya la dalam banyak kak-kak sekolah aku. Hehe. Rindu la kat dya. Nk tengok dya bagy lukisan apa at aku. Lawaa o0o. Jeng jeng jeng~



Lawa tak? Lawa an, hehe. Dya bagy petang sebelum nk PMR. Ingadkan tamaw wish kat aku. Sedeyh la jugak sbb kak-kak bilik aku dok wish at aku untuk PMR, tapy dya tak wish un. Hehe.



Yg ny paling aku sukaa, sbb ada nama gabungan kami dwa. Haha. Meqela aiyh. Apa-apa pown, love u tripple much cek kak comey. Moga hubungan kita tak akan putus sampay bila-bila. -Ameen-

Wednesday, 14 November 2012

Sakit Hati!!!!!!!

As'salamualaikum?

Disebabkan harini aku rajin sikit dan rasa sakit hati teramat, so aku update lah blog nyh even now aku ny qasa mcm nk teqiak. Wey bangang~ hg taw ark slama ny aku cukop sabaq dengan hg kod. Hg bwad apa dengan dya, aku diamm ja. Hg taw an aku syg dya. Tp napa hg suka menyakitkan hati aku haa? Tak ckup agy ka apa yg hg bwad at aku selama ny wey. Aku sedih kod taw hg bwad ceny at aku. Tp aku sedih aku tak tunjuk kat hg. Sbb aku syg hg. Hg kwan aku. Tp byla hg bwad ceny at aku boley lagy ka hg ny aku panggey kwan? Layak ka hg jadi kwan baek aku? Pqangai lebih pada hawaq. Oqg yg aku percaya bulat2 tikam belakang aku. Hg, wlaupown hg yg salah at aku tp ada hg mai minx maaf at aku? Ada dakk? Aku ja yg py minx maaf kat hg. Ny salah sapa wey? Aku kaa hg? Aku tataw r hidop agy manusia ceny dlam muka bumi nyh. Ingadkan habeh mampoih da~ Kwan baek la konon aku ny bagy hg. Bila aku susah, sedih ada ark hg kesah ttg aku? Tadak an, byla hg sedih, susah, aku ja terhegeh2 py kat hg, pujok hg. Ingad dluw2 hg suka kata at aku ' Hg jadi kwan baek aku naa? ', tp laa? Hg pikiaq niri r wey. Aku nk on9 dengan aman pown tak leh sbb hg. Aku taw aku ny EGO, hg yg kata an? Hahaha. Sapa yg EGO la ny wey? Dluw kemain klaw aku mqah hg ckid smpay teqiak2 nk aku maafkan hg. Skang, ada hg teqiak sbb hg sakitkan hati aku? Klaw niat hg kwan ngan aku nk sakitkan hati aku, hg dh berjaya wey. Congrat~ Untung aku kenai hg kan. Arhhh~ aku tak sukaa hg!! Aku benci hg!! Tolong r jgn sakitkan hati aku lagy. Aku tataw r aku ny hg anggap apa an. Hmm, hg taw ark? Aku ny gagah py tegoq hg, tgk2 hg balas ceny noh at aku. Klaw kita kwan balik pown, ntahh r. Aku rasa mungkin aku layan hg mcm layan kwan biasa. Aku tak reti r nk kwan ngan org yg suka sakitkan hati aku. Lagypown, aku un malas nk mengadap muka hg. Bwad aku bertambah sakit hati jaa, hg tak qasa takpa r. Aku nk bukak buku baru, nk pyndah kolah baru. Klaw naseb aku baek, aku pyndah. Klaw naseb aku tak baek, trpaksa r dok sekolah skali ngan hg. Hahaha. ntah r kwan. Skrang ny, aku malas nk anggap sapa2 pown sbg kwan baek aku. Bwad aku sakit hati jaa, lama2 boleh gyla aku sbb pikiaq masalah nyh. Hilang soqang kwan cam hg pown, aku boley hidup lagy aiyh. And now, aku serik dh nk sayang oqg. Hmm. :'(

Monday, 12 November 2012

Rinduku Kepadamu..

As'salamualaikum?

Alahai~~ bosannya. Rasa rindu dekat deq wa plak. Haha. Wey, bila hg nk balik Kulim hah? Tadak hg, aku tataw nk buad apa taw ark? Klaw ada hg, boley kita kongsi cerita. Hehe. Dgn deq man. Cam pa gy~ Hari2 gadoh ngan dya. Tak leh tengok aku senang lansung, tobat dya mai kacaw. Hg taw ark deq wa? Aku suruh dya  dok asrama taun depan. Haha. Da nk masok form 1 da pown, nk dok ngan mak ngan ayah gy. Tak adil la kan? Yg kita dwa nyh, da r kena dok asrama, kolah jauh lak uh. Brrr~ Hg balik nnty, kita bwad mogok habes-habesan kat mak ngan ayah. Haha. Biaq padan muka dya. Hee. Sat ja, adeq2 aku semua kolah menengah dh. Yg kak dya pqasan muda agy. Haha. Balik la cepat2 deq wa. Aku ngah sedih ny. Tak taw nk luah kat sapa. :'( Hg ja dapat paham aku. Hmm. Aku demam taw ark ny? Bkan nk tarek simpati hg, aku just nk abaq ja. :p Da r hg uh jarang on9 fb. Adoyai~ Tak berbaloi aku buad fb kat hg. Haha. Mak kata aku ny demam rindu. Aik? Rindu at sapa aku tataw la. Hehe. Hmmm. Arhh, rasa rindu la dekat mkcik mimi ngan mkcik aini. Haha. :p Da r ampa nk pindah taun depan. Ceyh, ckap kat oqg, aku pown sama r. Just tak pasti ja lagy. Teringat pagi2 klaw nk py sekolah, ampa dwa r paling liat nk bangun. Asyik2 aku ja gerak ampa. Haha. Cek kak comey un dua kali limaa, aku gerak tdoq balek. Ngek btoy~ Haha. :p Aku ja bangun awai mcm syirah and umai. :p Ayat balaghah~ Tp awai ckit pada ampa bangun an? Haha. Rindu tahap gaban ny. Ampa pown sama, bkan nk on9 fb un. Klaw on9 pown jarang2. Hampeh btoy~ Sedih nyaa. Rindu dekat hidung mancung mimi, haha. Rindu dekat partner katil aku, aini. Ngeh3. Hmm, umai, syirah, aku rindu gak la. Hehe. Rindu3. Semua aku rindu. Sob3. Dkat aten, lagy laa aku rindu. Tudia la hg, nk caqi pasay pown nk dkat akhir taun. Hg taw an aku cena? Hati batu ckit, bkan senang aku nk maafkan hg cepat2. Hehe. Tapy la, aku maafkan hg dah kay? Hmm, klaw aku pindah taun dpan un, hg takkan aku lupa syg. Hg kwan aku, wlaupon hg byk buad aku sakit hati, aku ttp syg hg. Huhu. :)



Muhammad Aiman Najmi Bin Nasri, 12 tahun. My hero in family. Dya satu-satunya anak lelaki. Tak la hensem sangat~ Hahaha. Jgn marah. :p



Nur Athirah Najwa Bt Nasri, ny anak kedua. Haha, kena akui gak, bdak ny comey la jgak. Well, adeq sapa an? Deq wa, hg jgn syiok ngad, mntang2 la aku puji hg. Hehe. :)



Yg ny la partner katil aku, haha. Segak kan3? Nama glamour dya Aini Diha. Rindu gyla nk gadoh ngan dya pagi2. Jadi qeja la kami dwa. Da r kalau bersiap lambat kalo nk py sekolah. Aku jgak r kena tunggu dya. :p



Yg kanan uh mimi, yg kiri uh zaty. Hehe. Rindunyaa nk bwad qeja jahat ngan ampa. Bwak henset, pastu bila bwad sportcheck pakat lari tak ckup tanah. Haha. Naseb henset aku terselamat. Tue un sbb Yan yg tolong aku. Haha, thanx you Yan~ Miz u too. <3

Friday, 9 November 2012

Cuti sekolah suda tibaa~~

As'salamualaikum?

Oy3~ apa khabaq? Huhu. Da cuti sekolah dh. Sat ja an, nak naek form 4 da un. Tua plak rasaa. --' Haha. Apa2 un, aku tataw nk amek SMRA ka dak? Klaw tamaw ambik SMRA, kena pindah sekolah la jwabnya. :'( Huaa, sedihhh. Sepupu aku tak bagy pindah. Dya kata senang ja SMRA nyh. Untung la dya dapat jayyid jiddan. Uishh, aku ny nk mengapai pown payah. Aiyoo. Ayah aku okay ja kod klaw aku nk pindah. Cuma mak aku r, masalah btoy r. Semuanya terletak at mak aku la, klaw dya bagy. Alhamdulilah la. Klaw dya tak bagy. Alhamdulilah jgak r. Ngeh3. Sbenaqnya aku un syg nk tinggai sekolah uh. Huhu. Tengok r cena bila dapat result nnty. Huh~ Abaikan ja r. Ny.. nk ceqita pasay kwan aku ny. Hoho. Aku gadoh ngan dya kod. --' tudia la, sapa suquh caqi pasay ngad, kn dah kena. Da taw aku ny jenis jeles, yg dya meqegeh dgn abg angkat aku watpa? Padan mukaa~~ :p Hahaha. Tapy takpa, aku ny bukan jenis suka gadoh ngad. Aku da minx maaf dh at dya. Klaw nk tunggu dya minx maaf at aku, alamatnya smpay berjanggut la aku. Huishh, da salah at aku tamaw minx maaf lak. Ada gak manusia jenih centu noh. Apa-apa un, hope aku ngan dya still kwan mcm dluw2. Takmaw la aku tak kwan ngan dya, semata-mata sbb sorang laki an. Bwad malu kaum ja kalau centu. Hmm. ;)